Κώστας Μπακογιάννης

Δήμαρχος Αθηναίων

Κώστας Μπακογιάννης

Ο Κώστας Μπακογιάννης είναι Δήμαρχος Αθηναίων. Aπό το 2014 έως το 2019 υπηρέτησε ως Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας και από το 2011 έως και το 2014 ως Δήμαρχος Καρπενησίου.

Γεννημένος το 1978 στην Αθήνα, αποφοίτησε από το Millfield School (Ηνωμένο Βασίλειο) το 1996 και σπούδασε Ιστορία και Διεθνείς Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο Brown (ΗΠΑ). Συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα της Δημόσιας Διοίκησης και των Πολιτικών Επιστημών µε εξειδίκευση στα μακροοικονομικά, στη Σχολή Τζον Φ. Κέννεντυ του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ (ΗΠΑ). Το 2019 απέκτησε διδακτορικό τίτλο (Ph.D. ) από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης (Ηνωμένο Βασίλειο) στο γνωστικό αντικείμενο των Πολιτικών Επιστημών και των Διεθνών Σχέσεων

Έχει εργαστεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Παγκόσμια Τράπεζα στο Κόσσοβο, έχει διατελέσει σύμβουλος στο Υπουργείο Εξωτερικών και έχει εργαστεί ως διευθυντικό στέλεχος στον ιδιωτικό τομέα.

Είναι μέλος του European Council on Foreign Relations και συμμετέχει στο Συμβούλιο προσωπικοτήτων του Ελληνικού Δικτύου Λύσεων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Ηνωμένων Εθνών (SDSN).

Έχει εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις στις Ειδικές Δυνάμεις του Ελληνικού Στρατού ως Καταδρομέας – Αλεξιπτωτιστής.

Μιλάει Αγγλικά και Γερμανικά.

Κώστας Αχ. Καραμανλής

Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών

Κώστας Αχ. Καραμανλής

Ο Κώστας Καραμανλής γεννήθηκε το 1974 στην Αθήνα κι έχει καταγωγή από τις Σέρρες.

Σπούδασε Ιστορία και Οικονομικά στο Hamilton College της Νέας Υόρκης και, στη συνέχεια, αποφοίτησε από τη σχολή μεταπτυχιακών σπουδών Διεθνών Σχέσεων Fletcher School of Law and Diplomacy του Tufts University στη Βοστόνη.

Εξελέγη πρώτος βουλευτής του Ν. Σερρών στις εκλογές του 2015, όταν διεκδίκησε για πρώτη φορά το σταυρό των συμπολιτών του, κι επανεξελέγη – πάλι πρώτος – στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019.

Την περίοδο Ιανουάριος 2016 – Ιούνιος 2019 διετέλεσε Τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Νέας Δημοκρατίας.

Στις 9 Ιουλίου 2019 ορκίστηκε Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, ανέπτυξε έντονη επαγγελματική δραστηριότητα ως οικονομολόγος και σύμβουλος επιχειρήσεων.

Από το 2002 ως το 2004 εργάστηκε στην ελβετική τράπεζα επενδύσεων UBS Warburg στο Λονδίνο, ενώ την περίοδο 2004-2014 εργαζόταν ως διευθυντικό στέλεχος σε ποντοπόρο ναυτιλιακή επιχείρηση με έδρα τον Πειραιά.

Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων του Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής», καθώς και μέλος του Διεθνούς Συμβουλίου των Επιτρόπων της Σχολής Fletcher.

Γιώργος Βασιλάκης

Πρόεδρος Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων

Γιώργος Βασιλάκης

Ο Γιώργος Βασιλάκης σπούδασε Σύγχρονη Ιστορία και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Georgetown της Washington DC. Μετά τις σπουδές του και την στρατιωτική θητεία εργάστηκε για έναν χρόνο στην Ισπανία και κατόπιν της επιστροφής του στην Ελλάδα εργάζεται στον όμιλο AUTOHELLAS. Αρχικά στην εισαγωγική αυτοκινήτων Saab, ενώ στη διάρκεια των επόμενων δέκα ετών ανέλαβε σταδιακά την επίβλεψη του συνόλου των δραστηριοτήτων εμπορίας αυτοκινήτου του Ομίλου AUTOHELLAS, AUTOTECHNICA / VELMAR, εταιρία λιανικής για 15 μάρκες αυτοκινήτων και τις 3 εισαγωγικές εταιρείες HYUNDAI HELLAS, KIA HELLAS και TECHNOCAR (SEAT). Είναι μέλος Διοικητικού Συμβουλίου της AUTOHELLAS, της AEGEAN και της PHAEA RESORTS.

Ο κ. Βασιλάκης είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων και Δίκυκλων, στον οποίο διανύει την 14η χρονιά της θητείας του ως Πρόεδρος. Είναι παντρεμένος και έχει τρεις γιους.

Αλεξάνδρα Σδούκου

Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Αλεξάνδρα Σδούκου

Η Αλεξάνδρα Σδούκου είναι δικηγόρος και κατέχει μόνιμη θέση στη Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (ΜΟΔ Α.Ε.) του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Από το 2004 εργάζεται ως νομικός σύμβουλος στη δημόσια διοίκηση σε διάφορες θέσεις των Υπουργείων Οικονομίας, Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής ενώ έχει απασχοληθεί και στον ιδιωτικό τομέα.

Έχει εξειδικευθεί στο σχεδιασμό, εφαρμογή και παρακολούθηση ενεργειακών πολιτικών ως Σύμβουλος όλων των Υπουργών Ενέργειας από το 2007 έως το 2015.

Από το 2012 έως 2015 διετέλεσε Διευθύντρια του γραφείου Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής.

Από τον Οκτώβριο του 2017 εργάστηκε ως Σύμβουλος Ενέργειας και Φυσικών Πόρων του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Κατέχει πτυχίο Νομικής, Μεταπτυχιακό στο Ευρωπαϊκό Εμπορικό Δίκαιο από το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ, καθώς και Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στις Διεθνείς & Οικονομικές Σπουδές από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Μάριος Μπαρκής

Εμπορικός Διευθυντής, Nissan

Μάριος Μπαρκής

Ο κ. Μάριος Μπαρκής έχει μια μακρά και επιτυχημένη θητεία στο χώρο του αυτοκινήτου, όντας Εμπορικός Διευθυντής της Nissan Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε. από το 2013, ενώ έχει διατελέσει στέλεχος της Nissan Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε και στο παρελθόν, για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ο Μάριος Μπαρκής είναι υπεύθυνος για όλες τις ενέργειες πωλήσεων και μάρκετινγκ της Nissan, καθώς επίσης και για την ανάπτυξη νέων συνεργασιών.

Αλέξανδρος Λιώκης

Σχεδιαστής αυτοκινήτων

Αλέξανδρος Λιώκης

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1988 και σπούδασε Βιομηχανικό Σχεδιασμό, ενώ συνέχισε με μεταπτυχιακό επάνω στο Σχεδιασμό Μεταφορών, στο Istituto Europeo di Design (IED).

Έχει συνεισφέρει σε πολλά project της FCA και της Stellantis, ενώ ήταν επικεφαλής για τον εξωτερικό σχεδιασμό της Alfa Romeo Tonale.

Γιάννης Σάλτας

Επικεφαλής Ομάδας "Prom Racing" ΕΜΠ

Γιάννης Σάλτας

Ονομάζομαι Γιάννης Σάλτας και είμαι υπεύθυνος της Prom Racing για την σεζόν 2022- 2023.

Είμαι τεταρτοετής φοιτητής στην Σχολή Μηχανικών Μεταλλείων – Μεταλλουργών του ΕΜΠ και αυτός είναι ο τέταρτος μου χρόνος στην ομάδα.

Από την σεζόν 2019-2021 ασχολήθηκα με την μελέτη του αεροδυναμικού πακέτου και κυρίως με την μπροστινή και την πίσω πτέρυγα.

Για την περίοδο 2021-2022 ασχολήθηκα κυρίως με την κατασκευή αναγκαίων εξαρτημάτων αυτού καθώς και με την συναρμολόγηση αυτού.

Βασίλης Κικίλιας

Υπουργός Τουρισμού

Βασίλης Κικίλιας

Ο Βασίλης Κικίλιας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974.

Είναι διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, χειρουργός ορθοπεδικός, πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστήμιου Αθηνών, με μεταπτυχιακό στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας.

Είναι απόφοιτος του Λεοντείου Λυκείου Νέας Σμύρνης. Ως καλαθοσφαιριστής έχει αγωνιστεί στον Πανιώνιο, στην ΑΕΚ και στις Εθνικές Ομάδες.

Το 2006 εκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο της Αθήνας και στη συνέχεια αναλαμβάνει Πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Αθηναίων.

Το 2010, ως υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής, τίθεται επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης Περιφέρειας Αττικής. Την ίδια περίοδο αναλαμβάνει τα καθήκοντα του Αναπληρωτή Γραμματέα Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας.

Το 2012 εκλέγεται βουλευτής Α΄ Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία και από τις 10 Ιουνίου 2014 έως τον Ιανουάριο του 2015 διατελεί Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

Στις εκλογές του Ιανουαρίου και του Σεπτεμβρίου 2015, επανεκλέγεται βουλευτής Α΄ Αθηνών.

Από τον Ιανουάριο έως το Νοέμβριο του 2016, τοποθετείται Συντονιστής Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας.

Στις 18 Νοεμβρίου 2016 ορίζεται εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Στις 13 Οκτωβρίου 2017 αναλαμβάνει καθήκοντα Τομεάρχη Εθνικής Άμυνας.

Στις εκλογές του Ιουλίου 2019, επανεκλέγεται βουλευτής Α΄ Αθηνών.

Στις 9 Ιουλίου 2019 αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο του Υπουργού Υγείας.

Στις 31 Αυγούστου 2021 ορίστηκε Υπουργός Τουρισμού.

Είναι παντρεμένος με τη Τζένη Μπαλατσινού και έχουν έναν γιό.

Χάρης Δούκας

Αν. Καθηγητής στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ, Γραμματέας Τομέα Ενέργειας ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής

Χάρης Δούκας

Ο Χάρης Δούκας είναι Αν. Καθηγητής στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ. Αναπτύσσει μοντέλα αποφάσεων πολιτικής σε ενεργειακά και περιβαλλοντικά συστήματα, ενσωματώνοντας την ανθρώπινη διάσταση στην καρδία των διαδικασιών μοντελοποίησης.

Έχει περισσότερες από 200 εργασίες του δημοσιευμένες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, 1 Βιβλίο στα Ελληνικά και 2 στα Αγγλικά, πλήθος παρουσιάσεων σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια και άρθρων σε τεχνικά περιοδικά, ημερήσιο και εβδομαδιαίο τύπο.

Για το έργο του έχει βραβευτεί μεταξύ άλλων από το ΕΜΠ, το ΑΠΘ, το IKY, το ΤΕΕ, την Ελληνική Εταιρεία Επιχειρησιακών Ερευνών (EEEE) και το Διεθνές Συμβούλιο Ανανεώσιμων Πηγών.

Χάρης Μαμουλάκης

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ηρακλείου Κρήτης, Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Πολιτικός Μηχανικός BEng MSc

Χάρης Μαμουλάκης

Γεννήθηκα στο Ηράκλειο στις 19 Μαΐου 1976 και είμαι παντρεμένος με την Κάλλια Γαρεφαλάκη με την οποία έχουμε αποκτήσει 4 παιδιά, τη Δέσποινα, την Ασπασία, τον Αντώνη και τον Μανόλη.

Είμαι Πολιτικός Μηχανικός με μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση και Διαχείριση Έργων, καθώς και στην Αντισεισμική Προστασία των Κτηρίων.

Δραστηριοποιούμαι, κυρίως, στον ιδιωτικό χώρο από το 2001, συμμετέχοντας σε εταιρικά σχήματα κατασκευής έργων οδοποιίας, ξενοδοχείων, δημόσιων κτηρίων κ.α. Είμαι μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Μηχανικών Διαχείρισης Έργων και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ), ενώ υπήρξα μέλος της Αντιπροσωπείας ΤΕΕ/Τμήμα Ανατολικής Κρήτης (2003-2013), της Διοικούσας Επιτροπής ΤΕΕ/Τμήμα Ανατολικής Κρήτης (2003-2009) και της Κεντρικής Αντιπροσωπείας στην Αθήνα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (2010-2013).

Την περίοδο 2014 – 2019 ήμουν Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Ηρακλείου με την παράταξη «Δύναμη Πολιτών» του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού, Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών (2014 – 2016), Αντιδήμαρχος Κυκλικής Οικονομίας & Περιβάλλοντος (2016 – 2019), Πρόεδρος του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης – Ε.Σ.Δ.Α.Κ. (2017 – 2019), καθώς και μέλος του Ελεγκτικού Κλιμακίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Κρήτης (2014 – 2019).

Στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019, εκλέχθηκα πρώτος Βουλευτής Ηρακλείου με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ από τον Σεπτέμβριο του 2020, με απόφαση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Αλέξη Τσίπρα, είμαι αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Υπήρξα μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής (2019-2020), μέλος του Τεχνικού Συμβουλίου της Βουλής (2019-2020), ενώ από το 2020 μέχρι σήμερα είμαι μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

Είμαι επίσης Γραμματέας της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Μαρόκου της Βουλής των Ελλήνων και μέλος των Ομάδων Φιλίας Ελλάδας – Αυστρίας, Ελλάδας – Δανίας, Ελλάδας – Ηνωμένου Βασιλείου, Ελλάδας – Λιθουανίας, Ελλάδας – Σερβίας.

Διετέλεσα Πρόεδρος του Ναυταθλητικού Ομίλου Γαζίου Κρήτης μέχρι το 2021, Αντιπρόεδρος του Σκακιστικού Ομίλου Ηρακλείου Ο.Α.Α., ενώ υπήρξα Πρωταθλητής Ελλάδος στο Σκάκι με το Ηράκλειο Ο.Α.Α. στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Α’ Εθνικής 1992 και 1993.

Είμαι εθελοντής αιμοδότης, δότης αιμοπεταλίων και δωρητής οργάνων.

Μιλάω Αγγλικά, Γερμανικά και Τούρκικα.

Ευάγγελος Φυτάλης

Εμπορικός Διευθυντής Leasing, Hertz Autohellas ATEE

Ευάγγελος Φυτάλης

O κος Βαγγέλης Φυτάλης είναι πτυχιούχος οικονομικών (Maitrise De Sciences Economiques – Mention Economie Et Gestion De L’ Entreprise) του πανεπιστημίου Pierre Mendes France Academie De Grenoble. Είναι απόφοιτος Λεοντείου Λυκείου Ν.Σμύρνης.

Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία στην ασφαλιστική εταιρεία ΝΝ ενώ εντάχθηκε στο δυναμικό της Autohellas το 1992 στην θέση του Οικονομικού Αναλυτή και Υπεύθυνου κοστολόγησης των μακροχρόνιων μισθώσεων (Leasing).

Το 1997 περνάει στις πωλήσεις και στην θέση του Διευθυντή πωλήσεων Leasing το 2001.

Από το 2017 κατέχει την θέση του Εμπορικού Διευθυντή Leasing και είναι υπεύθυνος για το marketing, την εξυπηρέτηση πελατών αλλά και τις πωλήσεις του τμήματος Leasing της Autohellas.

Αντώνης Τσακνάκης

Digital Business Director, ERGO Ασφαλιστική

Αντώνης Τσακνάκης

Ο Αντώνης είναι επικεφαλής του Ψηφιακού Μετασχηματισμού στην ERGO από τον Ιανουάριο του 2019. Είναι απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ) και κάτοχος μεταπτυχιακού από το Lancaster University.

Έχει εμπειρία στον Ασφαλιστικό κλάδο καθώς έχει συμμετάσχει σε έργα ψηφιακού μετασχηματισμού που αφορούν στη δημιουργία ψηφιακών εφαρμογών για πελάτες και συνεργάτες, στο σχεδιασμό προϊόντων και υπηρεσιών, σε έργα τηλεματικής, σε ενέργειες επικοινωνίας μέσω ψηφιακών καναλιών καθώς και αυτοματοποιήσεις διαδικασιών με τη χρήση ρομποτικής και άλλες πρωτοβουλίες γύρω από το Digital και την καινοτομία.

Στον ελεύθερο χρόνο του προσπαθεί να κάνει ταξίδια στη φύση αν και η μικρή του κόρη διεκδικεί πλέον περισσότερο από τον χρόνο του!

Δρ Ιωάννης Ν. Τζώρτζης

Πρόεδρος Επιτροπής Νομικών Εμπειρογνωμόνων του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης

Δρ Ιωάννης Ν. Τζώρτζης

Ο Δρ Ιωάννης Ν. Τζώρτζης γεννήθηκε στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης. Είναι Πρόεδρος της Επιτροπής Νομικών Εμπειρογνωμόνων του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (ΣΔΑΜ, www.sdam.gr), Νομικός Σύμβουλος της Ειδικής Υπηρεσίας ΔAM (ΕΥΔΑΜ), Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας και Συνεργάτης Λέκτορας της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου της Θράκης, με εξειδίκευση στο Δίκαιο της Ενέργειας και του Περιβάλλοντος, καθώς και στο Δίκαιο των Δημοσίων Συμβάσεων.

Έχει εκλεγεί ισόβιο Μέλος του ΔΣ του Ιδρύματος “Λίλιαν Βουδούρη”. Είναι Μέλος του “Συμβουλίου Ενέργειας και Φορολογικής Μεταρρύθμισης” της “Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού”. Είναι εκπρόσωπος της “Ένωσης Εμμίσθων Δικηγόρων Ελλάδος” στην “European Company Lawyers Association (ECLA)”.

Σπούδασε νομικά, πολιτιστική διαχείριση και φωτογραφία στην Ελλάδα, την Αγγλία, και το Βέλγιο. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών. Έχει ανακηρυχθεί Διδάκτωρ Νομικής του Queen Mary College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Είναι κάτοχος LLM του London School of Economics and Political Science (LSE), DEA του Πανεπιστημίου των Βρυξελλών, MA του Παντείου Πανεπιστημίου, και Certificate on Regulation of Energy Utilities του European University Institute της Φλωρεντίας.

Έχει διατελέσει για πολλά χρόνια, Γενικός Γραμματέας του “Ελληνικού Συλλόγου Αποφοίτων LSE”. Πολλές μονογραφίες και επιστημονικά άρθρα του έχουν βραβευθεί και δημοσιευθεί στην Ελληνική και την Αγγλική γλώσσα. Είναι Πρόεδρος της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης “Green Project” (www.green-project.org) για την αφύπνιση της περιβαλλοντικής συνείδησης μέσω των “πράσινων φωτογραφικών οδοιπορικών”, τα οποία τελούν υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO. Είναι Μέλος της “Royal Photographic Society of Great Britain”.

Έχει τιμηθεί με διεθνή βραβεία για το έργο του, το οποίο έχει εκτεθεί στην Ελλάδα, την Αγγλία, τη Γαλλία, την Αυστρία, την Κίνα, την Κολομβία, την Ουρουγουάη, την Αυστραλία, την Μαδαγασκάρη, κ.αλ.

Δημήτρης Παπαστεργίου

Δήμαρχος Τρικκαίων, Πρόεδρος ΚΕΔΕ

Δημήτρης Παπαστεργίου

Γεννήθηκα στα Τρίκαλα το 1973. Σπούδασα Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Μηχανικός Η/Υ από επιλογή και αγάπη για την ηλεκτρονική και τον προγραμματισμό. Ασχολήθηκα στον ιδιωτικό τομέα με τη μελέτη και κατασκευή ενεργειακών έργων.

Το 2014, ως επικεφαλής του συνδυασμού «Επανεκκίνηση Τώρα», εκλέχθηκα Δήμαρχος Τρικκαίων. Οι πολίτες του Δήμου με τίμησαν για δεύτερη φορά στις εκλογές του Μαΐου του 2019.Οι συνάδελφοί μου Δήμαρχοι, με τίμησαν εκλέγοντάς με πρόεδρο της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) τον Δεκέμβριο του 2019.

Πιστεύω ότι ο δρόμος της συμμετοχής είναι μονόδρομος, αν θέλουμε να αλλάξει κάτι, γι’ αυτό από τα 29 μου συμμετέχω στα κοινά από διάφορες θέσεις.

Στόχος μου είναι να δημιουργήσουμε πραγματικά έξυπνες και βιώσιμες ελληνικές πόλεις, με ισχυρούς και σύγχρονους Δήμους.

Μετακινούμαι με ποδήλατο, επειδή είναι τρόπος ζωής, λατρεύω τη μουσική, με ξεκουράζει ο προγραμματισμός Η/Υ, το μπάσκετ, το βουνό και τα ταξίδια.

Δημήτρης Καββούρης

Chief Operating Officer Citroen, DS Automobiles, Mazda, Opel

Δημήτρης Καββούρης

Γενικός Διευθυντής Citroën, DS Automobiles, Opel, Mazda και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και του Στρατηγικού Σχεδιασμού του Ομίλου Συγγελίδη.

Κάτοχος πτυχίου BSc στο Business Administration και στο Management από το Πανεπιστήμιο Πειραιά, και MSc στο Marketing από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Με πτυχίο από το Chartered Ιnstitute of Marketing U.K. στο οποίο και εξελέγη μέλος.

Στην 28 χρόνων καριέρα του στον κλάδο του αυτοκινήτου, έχει διευθύνει ως Επικεφαλής ή Senior Director, διεθνείς μάρκες αυτοκινήτων όπως τη Citroën, DS Automobiles, Opel, Mazda (για 8 χρόνια συνολικά), καθώς επίσης την Audi και VW (14 χρόνια Audi και 6 χρόνια VW) στην Ελλάδα και το εξωτερικό, έχοντας κατακτήσει σημαντικές διακρίσεις στις πωλήσεις, στην εξυπηρέτηση πελατών, στην επικοινωνία και το Βrand management.

Με πελατοκεντρική προσέγγιση, σεβόμενος τους πελάτες, τους συνεργάτες, τις εταιρίες και τις μάρκες που διοικεί, απολαμβάνει την εξέλιξη και κορυφαίες εμπειρίες από έναν σημαντικό κλάδο για την οικονομία, τη σύγχρονη ζωή, την αγορά αυτοκινήτου, σχεδόν σε ολόκληρη την επαγγελματική του καριέρα.

Είναι παντρεμένος και έχει μία 12χρονη κόρη.

Αδάμ Μαρκάκης

CEO και Ιδρυτής της Kineo

Αδάμ Μαρκάκης

Ο Αδάμ είναι CEO και ιδρυτής της Kineo, μιας υπηρεσίας ευέλικτης ιδιοκτησίας για οχήματα μικροκινητικότητας. Διαβάζει, γράφει και μιλάει για τις πόλεις και τη βιώσιμη αστική κινητικότητα, και μέσα από το σύνολο των δραστηριοτήτων του, προσπαθεί να μεταδώσει τις ανθρωποκεντρικές αξίες που μπορεί να κάνουν τις πόλεις μας πιο φιλικές, υγιείς και χαρούμενες.

Έχει σπουδάσει στο Ηνωμένο Βασίλειο (University of Essex, LSE), και η επαγγελματική του εμπειρία είναι στο γενικότερο χώρο του mobility (Autohellas, Welcome Pickups) σε finance και business ρόλους.

Θάνος Αμβροσιάδης - Φελούκας

Γενικός Διευθυντής Περιοδικού ΜΟΤΟ

Θάνος Αμβροσιάδης - Φελούκας

Εκδότης του ιστορικού περιοδικού ΜΟΤΟ, ο Θάνος Αμβροσιάδης – Φελούκας, έχει βάλει την υπογραφή του σε δοκιμές και συγκριτικά που αποτελούν ορόσημο του Ειδικού Τύπου μοτοσυκλέτας, ενώ παράλληλα επιλεγμένα άρθρα του μεταφράζονται σε Γαλλικά, Γερμανικά και Ιταλικά. Έχει οδηγήσει όλα τα μοντέλα μοτοσυκλετών των τελευταίων δύο δεκαετιών και τις σημαντικότερες κλασσικές ενώ έχει ταξιδέψει ανά τον κόσμο οδηγώντας σε διεθνείς πίστες κι εμβληματικές διαδρομές με άσφαλτο ή χώμα.

Γρηγόριος Φούντας

Επίκουρος Καθηγητής Τμήμα Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ

Γρηγόριος Φούντας

O Γρηγόριος Φούντας είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ. Προηγουμένως, υπηρέτησε ως Λέκτορας στο Transport Research Institute του Edinburgh Napier University στη Σκωτία.

Έχει ευρεία ερευνητική και ακαδημαϊκή εμπειρία σε θέματα που άπτονται του συγκοινωνιακού σχεδιασμού, οδικής ασφάλειας και αναδυόμενων τεχνολογιών και συστημάτων στο χώρο των μεταφόρων (όπως, urban air mobility, αεροπλάνα υδρογόνου και αυτοματοποιημένα οχήματα). Έχει επίσης συμμετάσχει σε βραβευμένα ερευνητικά προγράμματα στις Η.Π.Α. και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Αθανάσιος Στάβερης

Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Αθανάσιος Στάβερης

Ο Αθανάσιος Στάβερης είναι απόφοιτος του Τμήματος Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κατέχει μεταπτυχιακό σε εφαρμοσμένη Φυσική και Μαθηματικά από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, διδακτορικό στην Φυσική Υψηλών Ενεργειών από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και MBA for Executives από το Πανεπιστήμιο του Plymouth.

Διαθέτει ακαδημαϊκή εμπειρία στον Τομέα της Φυσικής Υψηλών Ενεργειών δουλεύοντας ως ερευνητής στο διεθνές πείραμα του CDF στο Fermilab των ΗΠΑ, έχοντας κερδίσει ευρωπαϊκή υποτροφία (RTN scholarship) και σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Πυρηνικής Φυσικής της Πίζας (ΙΝFN Sezione di Pisa). Επιπλέον διαθέτει υπερδεκαετή εμπειρία στην σχεδίαση και υλοποίηση μεγάλης κλίμακας έργων ΤΠΕ στον ιδιωτικό τομέα δουλεύοντας σε διεθνές επίπεδο.

Ειδικεύεται στην ανάλυση δεδομένων, στην χρήση αλγορίθμων Τεχνητής Νοημοσύνης, Μηχανικής Εκμάθησης (ΑΙ/ML) και ανάλυσης κειμένου με χρήση μεθοδολογιών NLP (Νatural Language Processing). Από τον Ιούλιο του 2019 έως σήμερα διετέλεσε σύμβουλος του Υπουργού Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, όπου είχε ιδιαίτερη συμβολή στην διαχείριση θεμάτων κυβερνοασφάλειας και στην ολοκλήρωση της υπηρεσίας 112 σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Βασίλειος - Φοίβος Αξιώτης

Αντιδήμαρχος Αστικών και Κτιριακών Υποδομών και Σχεδίου Πόλεως, Δήμος Αθηναίων

Βασίλειος - Φοίβος Αξιώτης

Ο Βασίλης-Φοίβος Αξιώτης είναι Αντιδήμαρχος Αστικών και Κτιριακών Υποδομών και Σχεδίου Πόλεως του Δήμου Αθηναίων.

Παράλληλα, δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στον κλάδο των κατασκευών.

Είναι απόφοιτος της σχολής Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Ε.Μ.Π.) και κάτοχος μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών από το Columbia University The Fu Foundation School of Engineering and Applied Science της Νέας Υόρκης και το Harvard Business School της Βοστώνης.

Ιωάννης Γκόλιας

Πρόεδρος του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας

Ιωάννης Γκόλιας

Έχει διατελέσει Πρύτανης του ΕΜΠ, Υπηρεσιακός Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Μεταφορών, Πρόεδρος και Κοσμήτορας της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ, Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Οργανισμού Αθήνας, Μέλος του Δ.Σ. της Εταιρείας Ενοποίησης των Αρχαιολογικών Χώρων, Αντιπρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρείας του Δήμου Αθηναίων, Μέλος της Επιτροπής για την αξιολόγηση Σχολών Πολιτικών Μηχανικών της Κροατίας, Πρόεδρος του Σ.Ε.Σ. και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Μεταφορών.

Έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμες συγκοινωνιακές μελέτες και υπήρξε επιστημονικός υπεύθυνος σε μεγάλο αριθμό ερευνητικών προγραμμάτων της Ελλάδας και της E.E. για τις Μεταφορές. Έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 250 άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια και έχει λάβει περισσότερες από 6600 αναφορές.

Στάθης Σταθόπουλος

Πρόεδρος Πράσινου Ταμείου

Στάθης Σταθόπουλος

Ο Στάθης Σταθόπουλος είναι δικηγόρος-μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Αποφοίτησε από το Τμήμα Νομικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Διατελεί Πρόεδρος του Δ.Σ. του Πράσινου Ταμείου από τον Οκτώβριο 2019.

Έχει διατελέσει ειδικός συνεργάτης των Υπουργών Περιβάλλοντος,Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων (2004-2008), Μεταφορών και Επικοινωνιών (2008-2009), Ανάπτυξης (2009), Ανάπτυξης,Ανταγωνιστικότητας,Μεταφορών,Υποδομών και Δικτύων (2012-2013) και Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας (2013-Ιούνιος 2014 και Ιούνιος-Νοέμβριος 2014).

Διετέλεσε,επίσης,ανεξάρτητο,μη εκτελεστικό μέλος των Δ.Σ. των εταιριών Αττικό Μετρό Εταιρία Λειτουργίας- Α.Μ.Ε.Λ. (νυν ΣΤΑ.ΣΥ.) (2007-2009), Δ.Ε.Σ.Μ.Η.Ε. (νυν ΔΕΔΔΗΕ) (2009), Ελληνικά Ταχυδρομεία- ΕΛ.ΤΑ. (2013-2015), Κ.Ε.Κ.-ΕΛ.ΤΑ. (2014-2016), καθώς και μέλος του Επενδυτικού Συμβουλίου της Πρωτοβουλίας JEREMIE (2009).

Νίκος Κασιμάτης

Μέλος ΔΣ στον Εμπορικό Σύλλογο Πειραιά, Αντιπρόσωπος-εισαγωγέας ποδηλάτων

Νίκος Κασιμάτης

Είναι ταγμένος στο ποδήλατο, συνεχίζοντας με αγάπη μια οικογενειακή παράδοση που ξεκίνησε το 1945.

Σήμερα εισάγει και αντιπροσωπεύει μερικές από τις κορυφαίες μάρκες που υπάρχουν στο παγκόσμιο στερέωμα (όπως η Specialized, η LOOK και η Corratec), τόσο για τα συμβατικά όσο και για τα ηλεκτρικά μοντέλα.

Είναι μέλος του ΔΣ του εμπορικού συλλόγου Πειραιά.

Θανάσης Τσιβίλης

Παραολυμπιονίκης Στίβου

Θανάσης Τσιβίλης

Ο Θανάσης Τσιβίλης είναι Παραολυμπιονίκης Στίβου και Α΄Αντιπρόεδρος της Παραολυμπιακής Επιτροπής και πρόεδρος της Παραολυμπιακής Ακαδημίας.

Είανι διπλωματούχος προπονητής στίβου (ΑΜΕΑ) της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Απόφοιτος του κέντρου Επαγγελματικής κατάρτισης του ΕΚΠΑ του τμήματος «ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ»

και επισκέπτης ομιλητής στις βαθμίδες της μέσης εκπαίδευσης.

Βασίλης Ξυπολυτάς

Πρόεδρος ΟΣΥ ΑΕ

Βασίλης Ξυπολυτάς

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981. Είναι κάτοχος τριών μεταπτυχιακών τίτλων, ΜΑ Environmental Management από τo Harvard University, ΜΑ European Studies από το Πανεπιστήμιο του Kings College – University of London και Διοίκησης Επιχειρήσεων (M.B.A.) από το Coventry Business School, με πτυχίο BA Management and Marketing από το Πανεπιστήμιο του Coventry.

Έχει δεκαπενταετή εμπειρία σε θέσεις διοίκησης σε ΟΤΑ και ΔΕΚΟ, με γνώση στη διαχείριση στόλων ειδικών οχημάτων (Ασθενοφόρα, Πυροσβεστικά, Απορριμματοφόρα). Έχει διατελέσει επί σειρά ετών Πρόεδρος της ΟΣΥ ΑΕ, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ, Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και Αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Κηφισιάς. Είναι ιδρυτής και ιδιοκτήτης εταιρείας που δραστηριοποιείται στο χώρο της παραγωγής και εμπορίας τροφίμων.

Αθανάσιος Κοτταράς

Διευθύνων Σύμβουλος ΣΤΑ.ΣΥ

Αθανάσιος Κοτταράς

Ο Θανάσης Κοτταράς γεννήθηκε το 1973 στα Διάσελλα Ηλείας. Είναι Οικονομολόγος, αποφοίτησε από το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πειραιά και κατέχει τίτλο μεταπτυχιακών σπουδών του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης & Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με αντικείμενο την Παγκόσμια Πολιτική Οικονομία.

Από 31 Μάϊου 2022 ανέλαβε τη θέση του νέου διευθύνοντος συμβούλου της ΣΤΑΣΥ.

Από το 2020 είναι Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΣΕ Α.Ε. (Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδος) και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της EUROFIMA (European Company for the Financing of Railroad Rolling Stock).

Από το 2005 έως το 2020 εργάστηκε στο ΕΒΕΑ (Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών) όπου τα τελευταία 5 έτη διετέλεσε Σύμβουλος Διοίκησης. Κατά το διάστημα 2014-2017 ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας Ανάπτυξης & Τουριστικής Προβολής Αθηνών (ΕΑΤΑ Α.Ε.) του Δήμου Αθηναίων. Επιπλέον, από το 2007 έως το 2008, διετέλεσε Διευθυντής του γραφείου του Υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης και το 2009 Διευθυντής του γραφείου του Υπουργού Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων.

Στο παρελθόν υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο τροφίμων και στον τομέα παροχής υπηρεσιών ενέργειας καθώς και συνιδρυτής εταιρείας Συμβούλων Επιχειρήσεων. Στην αρχή της σταδιοδρομίας του εργάστηκε στην Εμπορική Τράπεζα, στην Ολυμπιακή Αεροπορία και στην ΕΤΒΑ. Μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά.

Παναγιώτης Παπαντωνίου

Επ. Καθηγητής Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Πρόεδρος Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων

Παναγιώτης Παπαντωνίου

Ο Παναγιώτης Παπαντωνίου είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων.

Έχει ευρεία γνώση της δυναμικής του τομέα των μεταφορών, μέσα από την ενεργό συμμετοχή του για περισσότερα από 12 έτη, ως μηχανικός, ερευνητής, σύμβουλος συγκοινωνιολόγος, εκπρόσωπος επιστημονικών φορέων και σύμβουλος της Πολιτείας.

Άρης Ζωγράφος

Πρόεδρος Πανελληνίου Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδήγησης και Κυκλοφοριακής Αγωγής

Άρης Ζωγράφος

Είναι Διευθυντής σπουδών των Πρότυπων Σχολών Ζωγράφος (https://zografos.com/). Σύμβουλος Κινητικότητας και Οδικής Ασφάλειας σε εταιρείες, με εξειδίκευση στην σύγχρονη και βιώσιμη κινητικότητα. Εκπαιδευτής εκπαιδευτών για safe, eco και defensive driving.

Σύμβουλος Ασφαλούς Μεταφοράς Επικινδύνων Εμπορευμάτων (ΣΑΜΕΕ).

Πρόεδρος Πανελληνίου Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδήγησης και Κυκλοφοριακής Αγωγής (ΠΣΕΟ)

Υπο την αιγίδα

Βίντεο

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
Συνέδριο
Συνέδριο "My Green Mobility 2022"
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
Άνοιγμα Συνεδρίου  -
Άνοιγμα Συνεδρίου - "My Green Mobility 2022"
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
Green Mobility, το σήμερα και το αύριο - Ενότητα Α
Green Mobility, το σήμερα και το αύριο - Ενότητα Α "My Green Mobility 2022"
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
Ενέργεια, Υποδομές, Χρήση  - Ενότητα Β
Ενέργεια, Υποδομές, Χρήση - Ενότητα Β "My Green Mobility 2022"
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
Micromobility - Ενότητα Γ
Micromobility - Ενότητα Γ "My Green Mobility 2022"
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
Έξυπνες Πόλεις - Ενότητα Δ
Έξυπνες Πόλεις - Ενότητα Δ "My Green Mobility 2022"
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
Μέσα Μαζικής Μεταφοράς - Ενότητα Ε
Μέσα Μαζικής Μεταφοράς - Ενότητα Ε "My Green Mobility 2022"
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
1ο Συνέδριο Βιώσιμης Κινητικότητας - My Green Mobility 2022
1ο Συνέδριο Βιώσιμης Κινητικότητας - My Green Mobility 2022

Με μια ματιά

Η σημαντικότερη μεταστροφή στην ιστορία της αυτοκίνησης έχει ξεκινήσει και το Μobility μετατρέπεται σε Green Mobility. Είναι δεδομένο πως οι μετακινήσεις μας δεν θα είναι ποτέ ξανά ίδιες και εμείς καλούμεθα να προσαρμοστούμε σε αυτή την αλλαγή.

Το περιοδικό DRIVE με 25 και πλέον χρόνια διαδρομής στο στερέωμα της αυτοκινητοβιομηχανίας μ’ εσάς «συνοδηγούς», προχωρά στο επόμενο επίπεδο: διοργανώνει το 1ο συνέδριο της καταξιωμένης έκδοσής του «My Green Mobility» υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, του Δήμου Αθηναίων καθώς και της UNESCO, με συνδιοργανώτρια την εταιρεία Dome Consulting.

Τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου στο Αμφιθέατρο “Μιλτιάδης Έβερτ” στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι θα αναλυθούν και θα συζητηθούν στις αντίστοιχες θεματικές ενότητες, όλες οι πτυχές της βιώσιμης κινητικότητας.

Εξέχοντες εκπρόσωποι από Ελλάδα και εξωτερικό, στελέχη της πολιτικής, της αυτοκινητοβιομηχανίας, του Ακαδημαϊκού χώρου, του κλάδου της ενέργειας και της ψηφιακής πολιτικής θα μετάσχουν σ’ αυτόν τον γόνιμο διάλογο που θα εξετάσει ρεαλιστικά τις καινοτόμες αλλαγές που ζούμε ήδη και θα συνεχίσουμε να ζούμε πολύ πιο έντονα στο μέλλον ως πολίτες και καταναλωτές.

19 Σεπτεμβρίου 2022

09:00

Αμφιθέατρο "Μιλτιάδης Έβερτ", Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Πειραιώς 100, 11854 - Γκάζι, Αθήνα
Είσοδος κοινού από Πειραιώς

Πρόγραμμα συνεδρίου

09:15 - 10:00
Εγγραφές
10:00 - 10:15
Άνοιγμα – Χαιρετισμοί
Χαιρετισμός
Κώστας Μπακογιάννης
Κώστας Μπακογιάννης

Δήμαρχος Αθηναίων

Εισηγητής
Κώστας Αχ. Καραμανλής

Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών

10:15 - 11:00 | Ενότητα Α
Green Mobility, το σήμερα και το αύριο
Γιώργος Βασιλάκης
Γιώργος Βασιλάκης

Πρόεδρος Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων

Αλεξάνδρα Σδούκου
Αλεξάνδρα Σδούκου

Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Μάριος Μπαρκής
Μάριος Μπαρκής

Εμπορικός Διευθυντής, Nissan

Αλέξανδρος Λιώκης
Μέσω Βίντεο
Αλέξανδρος Λιώκης

Σχεδιαστής αυτοκινήτων

Γιάννης Σάλτας
Γιάννης Σάλτας

Επικεφαλής Ομάδας "Prom Racing" ΕΜΠ

Αργύρης Τούντας
Συντονισμός
Αργύρης Τούντας

Διευθυντής DRIVE Magazine

11:00 - 11:45 | Ενότητα Β
Ενέργεια-Υποδομές-Χρήση
Βασίλης Κικίλιας
Βασίλης Κικίλιας

Υπουργός Τουρισμού

Χάρης Δούκας
Χάρης Δούκας

Αν. Καθηγητής στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ, Γραμματέας Τομέα Ενέργειας ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής

Χάρης Μαμουλάκης
Χάρης Μαμουλάκης

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ηρακλείου Κρήτης, Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Πολιτικός Μηχανικός BEng MSc

Ευάγγελος Φυτάλης
Ευάγγελος Φυτάλης

Εμπορικός Διευθυντής Leasing, Hertz Autohellas ATEE

Αντώνης Τσακνάκης
Αντώνης Τσακνάκης

Digital Business Director, ERGO Ασφαλιστική

Δρ Ιωάννης Ν. Τζώρτζης
Δρ Ιωάννης Ν. Τζώρτζης

Πρόεδρος Επιτροπής Νομικών Εμπειρογνωμόνων του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης

Μιχάλης Κατωπόδης
Συντονισμός
Μιχάλης Κατωπόδης

Editor at Large DRIVE Media

11:45 - 12:30 | Ενότητα Γ
Micromobility
Δημήτρης Παπαστεργίου
Δημήτρης Παπαστεργίου

Δήμαρχος Τρικκαίων, Πρόεδρος ΚΕΔΕ

Δημήτρης Καββούρης
Δημήτρης Καββούρης

Chief Operating Officer Citroen, DS Automobiles, Mazda, Opel

Αδάμ Μαρκάκης
Αδάμ Μαρκάκης

CEO και Ιδρυτής της Kineo

Θάνος Αμβροσιάδης - Φελούκας
Θάνος Αμβροσιάδης - Φελούκας

Γενικός Διευθυντής Περιοδικού ΜΟΤΟ

Γρηγόριος Φούντας
Ζωντανή Σύνδεση
Γρηγόριος Φούντας

Επίκουρος Καθηγητής Τμήμα Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ

Πέτρος Χριστοφοράτος
Συντονισμός
Πέτρος Χριστοφοράτος

Editor at Large DRIVE Media

12:30 - 13:15
Διάλειμμα - Light Lunch
13:15 - 14:00 | Ενότητα Δ
Έξυπνες Πόλεις
Αθανάσιος Στάβερης
Αθανάσιος Στάβερης

Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Βασίλειος - Φοίβος Αξιώτης
Βασίλειος - Φοίβος Αξιώτης

Αντιδήμαρχος Αστικών και Κτιριακών Υποδομών και Σχεδίου Πόλεως, Δήμος Αθηναίων

Ιωάννης Γκόλιας
Ιωάννης Γκόλιας

Πρόεδρος του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας

Στάθης Σταθόπουλος
Στάθης Σταθόπουλος

Πρόεδρος Πράσινου Ταμείου

Νίκος Κασιμάτης
Νίκος Κασιμάτης

Μέλος ΔΣ στον Εμπορικό Σύλλογο Πειραιά, Αντιπρόσωπος-εισαγωγέας ποδηλάτων

Θανάσης Τσιβίλης
Μέσω Βίντεο
Θανάσης Τσιβίλης

Παραολυμπιονίκης Στίβου

Θοδωρής Τσίκας
Συντονισμός
Θοδωρής Τσίκας

Publishing Executive DRIVE Media

14:00 - 14:45 | Ενότητα Ε
Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
Βασίλης Ξυπολυτάς
Βασίλης Ξυπολυτάς

Πρόεδρος ΟΣΥ ΑΕ

Αθανάσιος Κοτταράς
Αθανάσιος Κοτταράς

Διευθύνων Σύμβουλος ΣΤΑ.ΣΥ

Παναγιώτης Παπαντωνίου
Παναγιώτης Παπαντωνίου

Επ. Καθηγητής Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Πρόεδρος Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων

Μάριος Μπαρκής
Μάριος Μπαρκής

Εμπορικός Διευθυντής, Nissan

Άρης Ζωγράφος
Άρης Ζωγράφος

Πρόεδρος Πανελληνίου Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδήγησης και Κυκλοφοριακής Αγωγής

Αργύρης Τούντας
Συντονισμός
Αργύρης Τούντας

Διευθυντής DRIVE Magazine

14:45 - 15:00
Συμπεράσματα / Κλείσιμο Συνεδρίου

Ομιλητές

Κώστας Μπακογιάννης

Κώστας Μπακογιάννης

Δήμαρχος Αθηναίων

Κώστας Αχ. Καραμανλής

Κώστας Αχ. Καραμανλής

Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών

Γιώργος Βασιλάκης

Γιώργος Βασιλάκης

Πρόεδρος Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων

Αλεξάνδρα Σδούκου

Αλεξάνδρα Σδούκου

Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Μάριος Μπαρκής

Μάριος Μπαρκής

Εμπορικός Διευθυντής, Nissan

Αλέξανδρος Λιώκης
Μέσω βίντεο

Αλέξανδρος Λιώκης

Σχεδιαστής αυτοκινήτων

Γιάννης Σάλτας

Γιάννης Σάλτας

Επικεφαλής Ομάδας "Prom Racing" ΕΜΠ

Βασίλης Κικίλιας

Βασίλης Κικίλιας

Υπουργός Τουρισμού

Χάρης Δούκας

Χάρης Δούκας

Αν. Καθηγητής στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ, Γραμματέας Τομέα Ενέργειας ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής

Χάρης Μαμουλάκης

Χάρης Μαμουλάκης

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ηρακλείου Κρήτης, Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Πολιτικός Μηχανικός BEng MSc

Ευάγγελος Φυτάλης

Ευάγγελος Φυτάλης

Εμπορικός Διευθυντής Leasing, Hertz Autohellas ATEE

Αντώνης Τσακνάκης

Αντώνης Τσακνάκης

Digital Business Director, ERGO Ασφαλιστική

Δρ Ιωάννης Ν. Τζώρτζης

Δρ Ιωάννης Ν. Τζώρτζης

Πρόεδρος Επιτροπής Νομικών Εμπειρογνωμόνων του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης

Δημήτρης Παπαστεργίου

Δημήτρης Παπαστεργίου

Δήμαρχος Τρικκαίων, Πρόεδρος ΚΕΔΕ

Δημήτρης Καββούρης

Δημήτρης Καββούρης

Chief Operating Officer Citroen, DS Automobiles, Mazda, Opel

Αδάμ Μαρκάκης

Αδάμ Μαρκάκης

CEO και Ιδρυτής της Kineo

Θάνος Αμβροσιάδης - Φελούκας

Θάνος Αμβροσιάδης - Φελούκας

Γενικός Διευθυντής Περιοδικού ΜΟΤΟ

Γρηγόριος Φούντας
Ζωντανή Σύνδεση

Γρηγόριος Φούντας

Επίκουρος Καθηγητής Τμήμα Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ

Αθανάσιος Στάβερης

Αθανάσιος Στάβερης

Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Βασίλειος - Φοίβος Αξιώτης

Βασίλειος - Φοίβος Αξιώτης

Αντιδήμαρχος Αστικών και Κτιριακών Υποδομών και Σχεδίου Πόλεως, Δήμος Αθηναίων

Ιωάννης Γκόλιας

Ιωάννης Γκόλιας

Πρόεδρος του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας

Στάθης Σταθόπουλος

Στάθης Σταθόπουλος

Πρόεδρος Πράσινου Ταμείου

Νίκος Κασιμάτης

Νίκος Κασιμάτης

Μέλος ΔΣ στον Εμπορικό Σύλλογο Πειραιά, Αντιπρόσωπος-εισαγωγέας ποδηλάτων

Θανάσης Τσιβίλης
Μέσω βίντεο

Θανάσης Τσιβίλης

Παραολυμπιονίκης Στίβου

Βασίλης Ξυπολυτάς

Βασίλης Ξυπολυτάς

Πρόεδρος ΟΣΥ ΑΕ

Αθανάσιος Κοτταράς

Αθανάσιος Κοτταράς

Διευθύνων Σύμβουλος ΣΤΑ.ΣΥ

Παναγιώτης Παπαντωνίου

Παναγιώτης Παπαντωνίου

Επ. Καθηγητής Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Πρόεδρος Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων

Άρης Ζωγράφος

Άρης Ζωγράφος

Πρόεδρος Πανελληνίου Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδήγησης και Κυκλοφοριακής Αγωγής

Αργύρης Τούντας
Συντονιστής

Αργύρης Τούντας

Διευθυντής DRIVE Magazine

Μιχάλης Κατωπόδης
Συντονιστής

Μιχάλης Κατωπόδης

Editor at Large DRIVE Media

Πέτρος Χριστοφοράτος
Συντονιστής

Πέτρος Χριστοφοράτος

Editor at Large DRIVE Media

Θοδωρής Τσίκας
Συντονιστής

Θοδωρής Τσίκας

Publishing Executive DRIVE Media

Χορηγοί Συνεδρίου

Υπό την αιγίδα

Χορηγοί

Χορηγοί Επικοινωνίας

Τοποθεσία

Αμφιθέατρο "Μιλτιάδης Έβερτ", Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Πειραιώς 100, 11854 - Γκάζι, Αθήνα
Είσοδος κοινού από Πειραιώς

Τίτλος έργου: «Διοργάνωση 1ου Συνεδρίου της έκδοσης του «My Green Mobility»»

Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα: «ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΕΞΩΣΤΡΕΦΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ 2022», «ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ 2022»

Άξονα Προτεραιότητας ΑΠ.2 ‘Δράσεις Διατήρησης Βιοποικιλότητας, Καινοτόμες δράσεις – Έξυπνες Πόλεις - Λοιπές δράσεις’

Χρηματοδότηση: Πράσινο Ταμείο

Π/Υ έργου: 10.000€

Δικαιούχος: DOME CONSULTING

Αυτός ο Ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies.

Τα Cookies είναι αρχεία τα οποία αποθηκεύονται στον υπολογιστή σας και μας βοηθάνε να σας εξυπηρετούμε καλύτερα με βάση τις προσωπικές σας προτιμήσεις. Τα Cookies μας είναι απόλυτα ασφαλή.

Με τη χρήση αυτού του Website, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.

x